|
|
Pe data de 16-09-09 va incepe o noua editie a Cupei ProSokker. Pentru mai multe detalii accesati link-ul din bara de meniuri
|
|
|
|
|
|
Arhiva |
|
|
Ganzengeile, comunitatea Sokker din România te saluta, iar staff-ul ProSokker iti multumeste pentru acceptul de a raspunde la întrebarile noastre.
Va salut si eu, este într-adevar o onoare si pentru mine, multumesc ca m-ati ales pe mine!
Esti o personalitate bine-cunoscuta în lumea Sokker-ului. Nu este secret ca un Administrator în Sokker are foarte multe sarcini. Este functia de Admin compatibila cu pozitia ta de antrenor al nationalei Germaniei? Cu siguranta ai si viata ta personala, ai timp sufucuent pentru toate?
Chiar pe bune? Nu cred!
Când am fost ales antrenor al NT Germania, nici prin gând nu-mi trecea ca voi fi ales si Administrator. Atunci când esti moderator si antrenor de nationala în acelas timp – nu este o problema, dar ca Admin ai foarte multe sarcini si respectiv o responsabilitate mult mai mare.
Cu toate acestea, avem un staff extraordinar la nationala Germaniei, membrii caruia preiau majoritatea problemelor, eu facând doar tactica si pun efectiv jucatorii în teren pentru fiecare meci.
Sunt foarte bucuros ca sezonul e pe sfârsite si au mai ramas doua meciuri de nationala. Chiar si asa, nu prea mai am timp de ea. Mai sunt lucruri de facut si nu poti dezamagi comunitatea care a avut încredere si te-a ales. De aceea fac tot posibilul sa reusesc în acest rastimp scurt care mi-a ramas.
Lipsa de timp liber este un motiv în plus sa nu mai candidez sezonul urmator pentru functia de antrenor.
Hai sa vorbim putin despre Cupa Mondiala care a luat sfârsit recent. Germania, ca si România de altfel, a fost din pacate eliminata în sferturile de finala, ambele pierzând la aceeasi diferenta de un gol – suficient sa faca partajul. Ce sentiment ai avut imediat dupa meci?
A fost probabil cel mai amar meci pe care l-am trait de când joc Sokker. Tin minte ca m-am întors târziu acasa si am privit meciul. Germania era timpuriui condusa cu 0-2, în plus având si un cartonas rosu. Am crezut ca totul s-a terminat, dar datorita schimbarilor am reusit sa revenim în joc oarecum. Golul decisiv a venit cu putin înaintea finalului de meci, atacantul advers trecând frontal de apararea noastra marcând astfel – un final de meci foarte si foarte amar.
Nici tactica nu a fost tocmai cea mai reusita, la început ma suparasem pe mine însumi; coraborata cu ghinionul – iata cum a luat nastere cea mai frustranta zi din Sokker pentru mine.
Cu atât mai mult ca Argentina era de fapt cel mai accesibil adversar in sferturi. I-am avut candva în grupe si am învins în ambele meciuri. Însa apararea lor cu sase fundasi ne-a ucis, deoarece extrema noastra nu a mai fost tot atât de eficace cum ar fi trebuit sa fie.
În optimi am reusit sa învingem campioana mondiala en-titre Italia, deci frustrarea a fost si mai mare când am luat bataie de la Argentina.
Argentina a fost adversarul României in grupele pentru calificare la CM, meci pe care l-am câstigat împotriva sud-americanilor alb-albastri. Daca soarta ar fi adus Germania împotriva României în play-off-uri, care ar fi fost sansele dupa parerea ta?
Este foarte greu de presupus. România are mult mai multi utilizatori si respectiv numarul de jucatori valorosi este mai mare. Daca am fi jucat in sferturi împotriva României, probabil am fi pierdut, deoarece doi dintre mijlocasii nostri si cel mai bun atacant erau accidentati. Cu toate acestea, ar fi fost un meci foarte interesant, cu siguranta.
Dupa parerea ta, de ce România având peste 4500 de utilizatori a pierdurt în fata Estoniei, care are mai putin de 1000 utilizatori Sokker?
Grea întrebare, nu cunosc strategia celor doua tari.
Dar este foarte important ca sa existe utilizatori care sa antreneze jucatori pentru NT exact asa cum doreste staff-ul NT sa-i vada. Deci este iar important sa existe o echipa de scout-i care sa nu aiba legatura cu selectionerul nationalei. Scout-ii ar trebui sa le comunice managerilor care antreneaza pentru NT cum ar trebui sa arate jucatorii într-un final. Acest lucru este deosebit de important pentru tarile mai mici cu jucatori putini. Daca acest sistem functioneaza bine câtiva ani consecutivi, chiar si o tara mica poate ajunge la rezultate exceptionale!
Provii din tara cu Crucea Alba pe steagul national. De ce ai ales sa fii antrenorul Germaniei si nu ai candidat pentru NT Elvetia?
Am fost deja 3 sezoane antrenorul nationelei elvetiene, deci nu mai era cazul sa candidez din nou. Una peste alta, Germania are echipa mult mai puternica si am dorit performante mai mari decât le-am avut. Am preluat nationala Germaniei când era pe locul 17 în ierarhia Sokker. La început am crezut ca este mai valoroasa, dar am fost neplacut surprins când am preluat-o. Un mic exemplu – Germania înca nu are un atacant 3 x divin, ba mai mult – niciun atacant nu este chiar pe aproape de 3 x divin!!!
De fapt, am dorit sa antrenez o echipa buna si deoarece vorbesc bine limba lor, a fost logic sa candidez pentru selectionata Germaniei.
Geg, îti multumim pentru interviul acordat. Doresti sa le urezi sau sa spui ceva cititorilor nostri si user-ilor români în gerneral?
Multumesc mult tuturor pentru a fi avut rabdarea sa cititi interviul! :-)
Si sa nu cedati, cu putina rabdare veti ajunge departe! Sokker nun este un joc usor, este nevoie de rabdare pentru a ajunge în top.
Si înca ceva: dupa o înfrângere, încercati sa gasiti o solutie pentru a face performanta. Nu încercati sa dati vina pe motorul jocului – nu puteti schimba asta. Încercati sa ameliorati ceva în interiorul echipei, pentru ca în Sokker exista întotdeauna loc pentru îmbunatatiri! ;-)
P.S. De unde vine de fapt „porecla” Geg?
Asta este cea mai usoara întrebare! ;-)
GeG este un fel de porecla care deriva de la Ganzengeile, care consista de fapt din 3 cuvinte: „ganz”, „en” si „geile”. Un user pe forumul elvetian a prescurtat odata Ganzengeile în „GeG” si deoarece este mult mai usor de pronuntat, a devenit foarte practicat pe forumurile elvetiene; în plus, tot mai multi manageri internationali cunosc deja faptul ca „Ganzengeile” si „GeG” sunt de fapt acelas user...:)
|
|